Informatie Turkije (home) Badplaatsen Turkije Excursies Marmaris

Excursies in en rondom Marmaris

De vakantie in Marmaris kan nog interessanter worden als er ook aan één of twee excursies vanuit deze plaats wordt deelgenomen. Vanuit Marmaris worden er verschillende soorten excursies aangeboden, van complete dagtochten naar het Griekse eiland Rhodos tot een spannende jeepsafari in de achterlanden en van een zeescooter safari tot een bezoek aan een van de bezienswaardigheden in de omgeving van Marmaris.
Onderstaand zullen een aantal excursies in en rondom Marmaris worden beschreven.

Zeescooter safari

MarmarisJachthaven MarmarisExcursie Marmaris
Een unieke belevenis in de wateren voor de kust van Marmaris is de zeescooter safari, waarbij de gids vooraf de exacte locatie bekend zal maken in verband met de weersomstandigheden en het zicht onder water.
De zeescooter safari zal voeren naar één van de prachtige locaties om te snorkelen en duurt in totaal ongeveer vier uur. De tocht over zee voert onder meer langs diepe ravijnen en door doolhoven van fraaie rotsformaties. Er wordt vooraf een uitgebreide instructie gegeven en een complete uitrusting ter beschikking gesteld, zoals zwemvliezen, een beschermingspak en een masker splus snorkel. Tijdens de tocht wordt er aan twee duiklocaties een bezoek gebracht, waar men vervolgens minimaal vijftig minuten de onderwaterwereld kan verkennen.
Bij deze leuke afwisselende excursie is een lunch inbegrepen.

Excursie naar Rhodos

Baai Rhodos, Griekenland
Tijdens een verblijf in het Turkse Marmaris is het ook mogelijk om een uitstapje te maken naar het Griekse eiland Rhodos. De dagtocht kan in excursieverband worden gemaakt. De overtocht met de boot vanaf Marmaris naar Rhodos neemt minder dan een uur tijd in beslag, zodat er de hele dag de gelegenheid wordt geboden om Rhodos te leren kennen. De oude stad van Rhodos is daarbij zeker de moeite van het verkennen waard. Daarnaast kan er ook een eilandtour worden gemaakt.

Jeepsafari of raften

Omgeving Marmaris
Actie en avontuur zijn de ingrediënten voor een jeepsafari of een raft excursie.
De jeepsafari neemt een hele dag in beslag en voert door de natuur in de omgeving van Marmaris. Er wordt de gelegenheid geboden om zelf achter het stuur van de jeep plaats te nemen. Zwemkleding wordt aanbevolen, want voor zwemmen wordt tijdens deze stoffige excursie zeker de gelegenheid geboden. Lunch is inbegrepen.
De raft excursie voert over de wilde rivieren waarbij er van de deelnemers zelf de nodige actie zal worden verwacht. Ook deze excursie kan als een dagtrip geboekt worden waarbij de lunch is inbegrepen.

Excursie naar bezienswaardigheden

Romeins theater KaunosRuïnes kerk KaunosRuïnes kerk Kaunos
Aangezien het aanbod van bezienswaardigheden in Marmaris niet heel uitgebreid is, worden er diverse excursies aangeboden naar bezienswaardigheden in de omgeving. Er kunnen dan ook excursies geboekt worden naar Efeze, Daylan, Kaunos en Pamukkale, waar historische of natuurlijke bezienswaardigheden te bewonderen zijn.
 
Banner